Samtal

De egna problemställningarna lyfts parallellt med undervisning i förhållningssättet medveten närvaro. Arbetssättet är lugnt och tryggt men ändå dynamiskt vilket leder till att du snabbt blir självständig i din förmåga att reglera egna problemställningar.

Du får även möjlighet att lära dig verktyget EFT vid svårare emotionella låsningar såsom PTSD, panikångest, fobier eller trauma. Många beskriver att de blir hjälpta på ett förvånande , tryggt och snabbt sätt.

Röster från tidigare klienter
När jag Träffade Rita var jag 38 år och hade precis fått mitt andra barn. Jag hade sedan ca 10 år levt med diagnosen kronisk migrän och graviditeterna hade förvärrat sjukdomen avsevärt.

Jag befann mig i ett läge där jag var konstant tungt medicinerad och jag upplevde att jag tappat bort mig själv helt och hållet. Jag kände mig överbelastad och var konstant stressad över allt jag inte var och lyckades prestera.

Jag hade gått på min drömutbildning på Beckmans Designhögskola och drivit eget företag som produktdesigner och nu kändes det som att allt var borta och att jag aldrig skulle komma tillbaka till livet igen.

Det var via min neurolog som jag kom i kontakt med Rita. Rita var annorlunda mot de terapeuter jag gått hos tidigare och jag uppfattade henne i första hand som en väldigt empatisk och inkännande medmänniska. Samtidigt som hon hade ett helhetsperspektiv som var nytt för mig efter att ha bollats runt i sjukvården i många år.

Kroppen och själen sitter ihop och måste behandlas på det sättet. Jag träffade Rita intensivt under en vår och sommar och jag kan utan tvekan säga att det är det bästa jag gjort för mig själv. Det var mycket gråt och hopplöshetskänslor i början men sakta men säkert kom vi framåt. Jag såg fram emot våra träffar och ville inte gå där ifrån när de var slut.

Jag lärde mig så mycket under våra möten och om jag ska plocka essensen ur det som jag fick med mig så är det insikten om att kraften och kunskapen redan finns i mig själv och alltid har funnits där. Jag behövde hjälp med att återkoppla till min inre kärna. Meditation, yoga och övningar i medveten närvaro, t ex kroppsskanning har varit ovärderliga verktyg för mig som jag nu använder i mitt dagliga liv. Träningen har gett resultat och idag upplever jag faktiskt att jag kan återkoppla till mig själv på några sekunder, även om det såklart krävs daglig disciplin för att upprätthålla det. Jag känner av förnimmelser i kroppen som är kopplat till huvudvärken på ett sätt som jag inte ens visste att jag kunde göra tidigare eftersom jag inte varit medvetet närvarande i varken huvudet eller kroppen och jag visste inte heller om att jag inte var det.

Rita är full av både teoretisk och praktisk kunskap som hon kombinerar med en finstämd intuition och den flexibiliteten kändes så skräddarsydd för just mig. Hon har en unik förmåga att kunna förmedla sin kunskap på ett precis exakt rätt sätt där den gör nytta. Hon öppnade även upp mina ögon för vikten av kosten och hur vi kan hjälpa våra kroppar att läka genom att äta en mer medveten kost. Att kroppen är beroende av en god bakteriekultur i mag- och tarmsystemet. Detta var nytt för mig och är idag ovärderlig kunskap för mig med den diagnos som jag har.

Jag kommer eventuellt alltid ha migrän då och då, men förhoppningsvis inte jämt. Numera vet jag mer om hur migränen funkar för just mig och jag vet att det hänger ihop med så många delar. Det är ett nät av orsaker som samverkar. Jag har också insett att jag har valmöjligheter gällande hur jag förhåller mig till smärtan och mina förutsättningar. T ex kan jag känna att
lidandet har gett mig kunskap och insikt jag inte kunnat få på något annat sätt än genom att uppleva det. Och för det känner jag en tacksamhet.

Jag rekommenderar Rita av hela mitt hjärta. Hon är en healer och underbar människa.

<3<3<3
Åsa-Karin Karlén"

 

"I samtalen med Rita bröts min känsla av isolering. I vårt samarbete kände jag mig accepterad fullt ut. Samtalen vid träffarna ledde till att jag, efter 30 år kunde gå tillbaka till mitt gamla yrke som är väldigt socialt och kräver att man kommunicerar jättemycket. Det hade inte varit möjligt innan. Hennes trygghet och närvaro har gjort att jag tagit steg jag kanske aldrig skulle gjort annars. Hon ledde mig med en självklarhet och proffsighet vilket gjorde att jag hela tiden kände mig helt trygg. Hon har haft en förmåga att ”lyfta” mig så att jag fått tillbaka mitt värde och tro på mig själv och inte som ett påklistrat "-du är bra".. utan det kändes som att hon menade det så att jag till slut kunde tro på mig själv. Hon öppnade mina ögon för Mindfulness som visade sig vara ett oumbärligt verktyg för livet. Jag kan varmt rekommendera Rita"

Tack!"